Roerbak de spinazie 4-5 minuten in 1 el olijfolie tot de spinazie geslonken is. Laat de spinazie goed uitlekken en knijp al het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn. Snijd elke kipfilet horizontaal diep in, zonder de filets helemaal door te snijden en klap ze open. Verkruimel de ricotta in een kom en meng deze met de spinazie, gedroogde tomaat, zout en peper. Verdeel de spinazie vulling over de drie kipfilets. Leg de kwarteleitjes achter elkaar op de vulling en rol de kipfilets op. Rol om elke kipfilet twee plakken parmaham, zodat het vlees helemaal is bedekt. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 2 el olie in een ondiepe ovenvaste braadpan, doe de kipfiletpakketjes erin en bak ze in circa 4 minuten rondom bruin.Zet de pan in de oven en bak de gevulde kipfilets nog 15 minuten in het miden van de oven. Serveer ze in plakken gesneden samen met gebakken kerstomaatjes.
Gebakken kerstomaatjes:
Verhit 1-2 el olijfolie en bak hierin 500 gr gehalveerde kerstomaatjes al omsheppend 5-7 minuten. Voeg 3 el basilicumblaadjes toe en verwarm alles nog 1 minuut.
Breng op smaak met zout en peper.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |